Melika Hakanović odbranila magistarski rad

Melika Hakanović je 15.7.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom Povezanost društveno odgovornog poslovanja i konkurentnosti kompanija u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Faruk Jašarević, doc. dr. Haris Kozlo i prof. dr. Meliha Frndić Imamović te stekla akademsko zvanje magistar poslovnog prava.

Društvena odgovornost kompanija je tema o kojoj se mnogo raspravlja u modernom poslovanju, koje nastoji odgovoriti na sve zahtjevnije etičke, ekološke, pravne, komercijalne i javne standarde koje definiše civilno društvo. Društveno odgovorno poslovanje postalo je važan poslovni koncept koji se razmatra na svim nivoima menadžmenta, kao i jedno od najintenzivnijih oblasti proučavanja i istraživanja u oblasti poslovanja i menadžmenta. To je česta tema rasprava među vladama, organizacijama javnog sektora, nevladinim organizacijama, pa čak i međunarodnim organizacijama kao što su Ujedinjene nacije, Svjetska banka i Međunarodna organizacija rada.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Melika Hakanović odbranila magistarski rad