Tarik Hasanbegović odbranio magistarski rad

Tarik Hasanbegović je 6.7.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Uspostavljanje nadležnosti i funkcije u cilju unapređenja rada policije u Federaciji Bosne i Hercegovine“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Ferid Otajagić, prof. dr. Djelza Alija Selmanović i prof. dr. Halid Ganija te stekao akademsko zvanje magistar javne uprave.

Uspjeh rada policije u društvu zasnovan je na uspostavljanju nedležnosti i funkcije kao i stvaranje bliskih, uzajamno korisnih veza između pripadnika policije i zajednice, odnosno unaprijediti iste, uključiti okruženje radi iznalaženja boljih metoda kontrole i prevencije kriminala i drugih devijantnih pojava i udružiti svoje resurse sa resursima zajednice radi rješavanja onih problema koji izazivaju najveću zabrinutost. Težnja za stvaranjem boljeg ambijenta pomaže razvijanju povjerenja između policije i zajednice što zauzvrat omogućava policiji da poboljša svoj rad, odnosno nadležnosti i funkcije.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Tarik Hasanbegović odbranio magistarski rad