Merdana Mehmedović odbranila magistarski rad

Merdana Mehmedović je 6.5.2023. godine u sali 1 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Dokazna sredstva u elektronskoj formi u parničnom postupku“, pred komisijom koju su činili:  doc. dr. Benjamina Karić, prof. dr. Haris Hasić i prof. dr. Izet Laličić te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast građanskopravna.

Razvojem informacionog društva pravni odnosi sve više imaju kao element korištenje informacionih sistema. Kao rezultat, u slučajevima sporova dokazi će sve više biti u formi elektronskih zapisa. Postoje značajni nedostaci u zakonu i u praksi sudova u FBiH u vezi sa korištenjem dokaza u elektronskoj formi – ili „elektronskih dokaza“. Elektronski dokazi se u mnogo čemu razlikuju od ostalih vrsta dokaza, a sudovi i drugi nadležni organi sa dosuđujućim funkcijama su suočeni sa određenim izazovima kada su u pitanj elektronski dokazi. Ovi izazovi povlače potrebu za poboljšanjem znanja o elektronskim dokazima i poboljšanje načina na koji se njime postupa u građanskim i drugim postupcima.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Merdana Mehmedović odbranila magistarski rad