Selma Kučuković odbranila magistarski rad

Selma Kučuković je 18.3.2022. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Pravni aspekti zapošljavanja stranaca u kontekstu socio-ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine“, pred komisijom koju su činili:  prof. dr. Nedžad Ajnadžić, prof. dr. Sead Dizdarević i doc. dr. Zijad Srabović te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast javnopravna.

Imajući u vidu trend masovnog migriranja radne snage iz Bosne i Hercegovine, postavlja se pitanje na koji način Bosna i Hercegovina može nadomjestiti gubitak radne snage, a posebno one visoko kvalifikovane. Na značaju dobijaju politike zapošljavanja stranih državljana u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na mogućnost privlačenja stranih visoko kvalifikovanih stručnjaka s ciljem da se očuva dostignuti stepen produktivnosti rada unutar bosanskohercegovačkog društva, a do vremena kada će stabilizirati unutrašnje političke prilike u Bosni i Hercegovini kojima će se zaustaviti sadašnji trend migriranja domaće radne snage iz Bosne i Hercegovine.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Selma Kučuković odbranila magistarski rad