Ognian Draganov odbranio magistarski rad

Ognian Draganov je 9.3.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Diplomatsko – konzularne funkcije, privilegije i imuniteti, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Sead Dizdarević, acc. prof. dr. Džemal Najetović i prof. dr. Djelza Alija Selmanović te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast međunarodnopravna.

Savremena diplomatija obuhvata razne oblike društvene aktivnosti, sve je prisutnije stručno usmjeravanje pojedinih posebnih pitanja diplomatskog djelovanja, pri čemu se sve više spominje „ekonomska diplomatija“, „kulturna diplomatija“ i slično, kao i ispreplitanja i dopunjavanja raznih segmenata vanjskopolitičkog nastupa i profilacije nacionalnih interesa u međunarodnim odnosima. Sve češće se govori o kulturnoj diplomatiji kao konkretnoj djelatnosti koja na specifičan način obuhvata i povezuje vanjsku i unutarašnju politiku s kulturom, odnosno pitanjima vezanim uz kulturne odnose i razne društvene identitete.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Ognian Draganov odbranio magistarski rad