Esad Pašić odbranio magistarski rad

Esad Pašić je 28.2.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Zakonodavno – pravni okvir za organizovanje i funkcionisanje privrednih društava i javnih preduzeća u Federaciji Bosne i Hercegovine“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Zijad Hasić, prof. dr. Sead Dizdarević i doc. dr. Esad Hrvačić te stekao akademsko zvanje magistar uže naučne oblasti javnopravne.

Bosna i Hercegovina sa svojim složenim društvenim uređenjem predstavlja poseban slučaj u pogledu donošenja novih i izmjena postojećih zakona i podzakonskih akata, kao i njihove primjene. Prilagođavanje i primjena prava u Bosni i Hercegovini pa tako i u Federaciji Bosne i Hercegovine zahtjeva sistemsko izučavanje domaće i sudske prakse kao i njihovo upoređivanje sa iskustvim u drugim zemljama, posebno susjednim zemljama.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Esad Pašić odbranio magistarski rad