Dino Delić odbranio magistarski rad

Dino Delić je 10.11.2022. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Odgovornost za štetu koju prouzrokuju životinje bez vlasnika“, pred komisijom koju su činili:  doc. dr. Benjamina Karić, prof. dr. Haris Hasić i prof. dr. Meliha Frndić Imamović te stekao akademsko zvanje magistar uže naučne oblasti građanskopravne.

Zakon o obligacionim odnosima nije uredio pitanje odgovornosti za štetu koju prouzrokuje napuštena životinja ili životinja bez vlasnika ali postojeća pravna pravila iz domena lokalne samouprave, zaštite i dobrobiti životinja i komunalnih djelatnosti omogučuju da se na svrsishodan način utvrdi odgovornost za štetu koju prouzrokuju takve životinje.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Dino Delić odbranio magistarski rad