Ervin Muratspahić uspješno odbranio doktorski rad

Ervin Muratspahić je 29.9.2022. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno odbranio doktorski rad pod naslovom „Motivi ponašanja ljudi u javnoj upravi sa posebnim osvrtom na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Hana Korać, prof. dr. Ferid Otajagić, prof. dr. Sead Dizdarević, te stekao akademsko zvanje doktor pravnih nauka – uža naučna oblast Javno pravo.

Za javnu upravu profesionalizacija je od velike važnosti, pri čemu se misli na stručnost, osposobljenost i znanje za obavljanje javnog posla. Kod službenih lica Ministarstva unutrašnjih poslova važni su međusobni odnosi i ponašanje. Zakoni kojima se policija vodi u radu i ponašanju trebaju biti jasni, precizni i dostupni javnosti. Sam razvoj etičke, upravne ili administrativne kulture u javnoj upravi možemo pratiti kroz razvoj shvatanja o upravnoj službi. U Bosni i Hercegovini su još uvijek izražena i naglašena socijalistička vrijednosna shvatanja, postupanja, rad, ponašanje i odnosi u javnoj upravi i sa javnom upravom i samim tim se susrećemo sa nizom negativnih pojava. Faktore motivacije u javnoj upravi je moguće proučavati kroz kategorije individualnih karakteristika, karakteristika posla, radnog okruženja i vanjskog okruženja.

Doktorski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Ervin Muratspahić uspješno odbranio doktorski rad