Dina Hadžajlić odbranila magistarski rad

Dina Hadžajlić je 12.7.2022. godine u sali 1 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Autorskopravne implikacije korištenja autorskih djela na internetu uz poseban naglasak na korištenja autorskih djela radi odnosa s javnošću“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Meliha Frdnić Imamović, prof. dr. Ismet Alija i doc. dr. Haris Hasić te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast građanskopravna.

Internet se sastoji od velikog broja raznovrsnih plodova kreativnog djelovanja ljudskih bića podobnih za autorskopravnu zaštitu; korištenje autorskih djela na internetu ima brojne i složene autorskopravne implikacije; pozitivna pravna pravila kojim se uređuje korištenje autorskih djela na internetu u Bosni i Hercegovini je na visokom stepenu apstrakcije a što uzrokuje probleme u praktičnoj primjeni tih pravila na konkretne slučajeve korištenja autorskih djela na internetu za krajnje korisnike.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Dina Hadžajlić odbranila magistarski rad