Nedim Tafro odbranio magistarski rad

Nedim Tafro je 23.4.2022. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Socijalno poduzetništvo kao globalni fenomen razvoja“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Senad Bajrić, prof. dr. Faruk Jašarević i prof. dr. Sead Dizdarević te stekao akademsko zvanje magistar uže naučne oblasti ekonomskopravne.

Socijalno poduzetništvo uključuje inovacije, uporan rad, rizik, kreativnost, znanje, obrazovanje, planiranje, procjenu, predviđanje, motiv, moral, energiju i smjelost, tako da postaje globalni, kompleksni fenomen razvoja i istovremeno odraz pozitivnih i negativnih društvenih trendova, u čijem su fokusu napori za kreiranjem socijalno osjetljivijeg i pravednijeg društva, koji se događaju u drukčijem političkom, ekonomskom, pravnom i kulturnom okruženju, ali i općeg trenda marketizacije koja se očituje u slabljenju moći političkih aktera.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Nedim Tafro odbranio magistarski rad