Emir Terzić odbranio magistarski rad

Emir Terzić je 31.3.2022. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Upravni spor sa posebnim osvrtom na spor pune jurisdikcije“, pred komisijom koju su činili: doc. dr. Zijad Srabović, prof. dr. Ferid Otajagić i prof. dr. Djelza Alija Selmanović te stekao akademsko zvanje magistar uže naučne oblasti javnopravne.

Uspostavljanjem kvalitetnije, efikasnije i jednostavnije prakse upravnog odlučivanja u skladu s modernim europskim standardima na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini orjentirane prema korisnicima usluga, primjenom poboljšanja kvaliteta upravnog odlučivanja u BiH, koji sadrži zakonodavne, organizacione, mjere informacionih tehnologija (IT), te mjere za jačanje ljudskih kapaciteta, osiguravaju se polazne pretpostavke pouzdanije i efikasnije vođenje sporova pune jurisdikcije.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Emir Terzić odbranio magistarski rad