Konkurs za izbor nastavnika i saradnika juli 2021

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Travniku broj 412/21 od 29.07.2021. godine, Pravni fakultet Univerziteta u Travniku raspisuje

KONKURS

I. Izbor nastavnika u sva zvanja za naučnu oblast kako sljedi:

  1. Ekonomskopravna-2 izvršioca
  2. Javnopravna-2 izvršioca
  3. Krivičnopravna- 2 izvršioca
  4. Građanskopravna- 1 izvršioc
  5. Međunarodnopravna- 2 izvršioca
  6. Ekonomskopravna-2 izvršioca
  7. Teorijskopravna-1 izvršioc
  8. Građanskopravna- 1 izvršioc

II. Izbor saradnika u nastavi u sva zvanja za naučnu oblast kako sljedi:

  1. Ekonomskopravna-2 izvršioca
  2. Teorijskopravna-1 izvršioc
  3. Građanskopravna- 1 izvršioc

Za izbor u nastavničko zvanje kandidati ovisno o stepenu zvanja obavezno prilažu: prijavu na konkurs, biografiju, dokaz o završenom III ciklusu studija, spisak knjiga te naučnih radova objavljenih u relevantnim publikacijama, dokaz o objavljenim knjigama, stručnim radovima, udžbenicima, monografijama,izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu, a u slučaju izbora u viša zvanja kandidat treba da dostavi i dokaze o mentorstvu u postupku izrade doktorskih disertacija ili magistarskih radova (odluke ili potvrde o imenovanju), dokaz ooriginalnom stručnom uspjehu, kao što je projekt, patent ili originalna metoda te prethodne odluke o izboru u naučnonastavno zvanje.

Za izbor u saradničko zvanje kandidati ovisno ostepenu zvanja obavezno prilažu: prijavu na konkurs, biografiju, dokaz o završenom I ciklusu studija sa najmanje 240 ECTS bodova i sa najnižom prosječnom ocjenom 3,5 ili 8 (za izbor u zvanje asistenta) odnosno dokaz o završenom II ciklusu studija (za izbor u zvanje višeg asistenta),izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu.

Svu neophodnu dokumentaciju u orginalu ili ovjerenoj kopiji orginala, kandidati su dužni dostaviti na adresu Pravni fakultet Univerziteta u Travniku, Azapovići br. 439, 71250 Kiseljak do 5.10.2021. godine.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Konkursi Konkurs za izbor nastavnika i saradnika juli 2021