Studenti Pravnog fakulteta učestvovali na dvodnevnoj radionici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH

U utorak i srijedu, 19. i 20. oktobra, Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine održalo je, drugu po redu, radionicu namijenjenu unapređenju vještina debatiranja i javnog nastupa. Učesnici radionice su bili i studenti našeg fakulteta predvođeni doc.dr. Harisom Hasićem i asistentom Nihadom Čivićem. Tokom radionice, studentima je prezentirana metodologija istraživanja i formuliranja ključne argumentacije, pravila strukturiranja izlaganja, karakteristike dobrog i kredibilnog prezentatora. Stečena znanja su primijenili kroz simulaciju debate i lično predstavljanje. Završnu prezentaciju održali su predstavnici Odjela za sudsku dokumentaciju i edukaciju Sekretarijata VSTV-a BiH, tokom koje je prezentirana baza sudskih odluka, koja obiluje korisnim informacijama za pisanje naučnih radova ili pripremu debatnih takmičenja.
 
Učešćem u radionici Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je još jednom pokazao spremnost da svojim studentima omogući dodatnu edukaciju te etablirao svoje mjesto među najboljim fakultetima u državi. Ovim putem se zahvaljujemo Visokom sudskom i tužilačkom vijeću na izvrsno organizovanoj radionici i najavljujemo buduće zajedničke projekte.
Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Studenti Pravnog fakulteta učestvovali na dvodnevnoj radionici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH