UNIVERZITETU U TRAVNIKU DODIJELJEN CERTIFIKAT BONITETNE POUZDANOSTI

Na konferenciji ‘’Pouzdanost 2018’’ koja je održana 28. novembra u sarajevskom hotelu Hills, uručena su priznanja i certifikati bonitetne pouzdanosti za ostvarene rezultate koje su sebi osigurale kompanije u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnja kampanja i dodjela priznanja bonitetnim kompanijama realizira se u saradnji LRC-a i Poslovnih novina koji izdaju certifikate bonitetne pouzdanosti privrednim subjektima na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih parametara za koje je moguće procijeniti visok stepen vjerovatnoće da se radi o finansijski pouzdanom partneru.

Treba napomenuti da je proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Od 32.292 bh. kompanija, njih 14 posto (4.511), ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih, što čini jedan posto više nego prethodne godine, dok kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri finansijske godine ima čak 1.720 kompanija.

Pouzdanost u modernom poslovanju ima veliko značenje, a promocija pouzdanih kompanija predstavlja obavezu, prestiž i čast. Stoga je ova kategorija izuzetno važna u poslovnom svijetu, jer biti pouzdan poslovni partner znači biti profesionalan, kvalitetan, stručan i sa visokim ljudskim i profesionalnim vrijednostima.

Univerzitetu u Travniku dodijeljen je certifikat za 2018. godinu, koji potvrđuje da su finansijsko stanje i opće poslovanje Univerziteta u Travniku na visokom nivou te da se nalazi na samom vrhu najpouzdanijih kompanija u BiH.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti UNIVERZITETU U TRAVNIKU DODIJELJEN CERTIFIKAT BONITETNE POUZDANOSTI