DL studij na Pravnom fakultetu

Težnja da prati korak sa najnovijim dostignućima u svijetu edukacije i da obrazovanje učini dostupnijim navela je kolektiv Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku da omogući usvajanje znanja svojim studentima i putem učenja na daljinu (distance learning – DL).

Učenje na daljinu podrazumijeva izvođenje nastavnog plana i programa putem interneta. Svi resursi za učenje su dostupni studentu 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, na za to posebno prilagođenom dijelu web stranice Fakulteta. Student može pristupiti video snimcima i audio zapisima, prezentacijama, tekstovima, zadacima, kao i brojnim drugim sadržajima sa bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Student uči svojim tempom i u skladu sa svojim obavezama. Moguće su i konsultacije sa akademskim osobljem putem interneta a, ako pojedini dijelovi gradiva nisu jasni, može se postaviti izravno pitanje profesoru putem platforme, nakon čega dobivate odgovor najkasnije u roku od 24 sata. Jedino obavezno fizičko prisustvo na Fakultetu je za vrijeme parcijalnog i završnog ispita. Po završetku studija student dobija diplomu koja je potpuno izjednačena sa diplomom „klasičnog“ bachelora.

Pozivamo naše studente sa I ciklusa studija iz odjeljenja u Kiseljaku da se jave u studentsku službu kako bi se izjasnili da li studij žele nastaviti kao redovan, vanredan ili DL student.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti DL studij na Pravnom fakultetu