Svečana promocija doktora, magistara i bachelora na Pravnom fakultetu

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku 22.4.2018. godine upriličena je svečana promocija doktora, magistara i bachelora općeg i poslovnog prava. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, ljudi iz političkog i društvenog života BiH, veliki broj profesora i drugog akademskog osoblja, veliki broj studenata i njihovih porodica, gostiju te predstavnika medija.

Promocija je započela međunarodnom studentskom himnom „Gaudeamus“, nakon čega su se prisutnima obratili prof. dr. Rasim Dacić, rektor Univerziteta u Travniku, acc. prof. dr. Džemal Najetović, dekan Pravnog fakulteta, g. Zoran Matošević, pomoćnik ministra za obrazovanje SBK, prof. dr. Zijad Hasić, voditelj III ciklusa studija, i prof. dr. Hana Korać, voditelj II ciklusa studija.

Nakon toga je promovisano 4 doktora pravnih nauka iz različitih naučnih oblasti, 14 magistara prava i 159 bachelora općeg i poslovnog prava.

Predanost uspostavljanju i održavanju visokog nivoa kvaliteta pokazana je i dodjelom priznanja za najboljeg profesora, najboljeg asistenta i najboljeg zaposlenika administrativno-tehničkih službi. U konkurenciji profesora priznanje je otišlo u ruke doc. dr. Ajli Škrbić, među asistentima je nagrađen Mirza Buljubašić, MA, a najuspješnijim zaposlenikom administrativno-tehničkih službi proglašen je dipl. iur. Adnan Kruško.

Na svečanoj ceremoniji proglašen je i student generacije, Nihad Čivić, koji se prisutnima obratio i prigodnim govorom. On je od prošle godine postao i kolega svojim donedavnim profesorima i asistentima – zaposlen je na poziciji asistenta na užoj naučnoj oblasti građanskopravnoj. Ovim je Pravni fakultet još jednom pokazao da cijeni rad, zalaganje i znanje.

Po završetku ceremonije svi slavljenici su pozvani ispred Fakulteta, gdje su se pridružili nebrojenim generacijama svojih prethodnika u bacanju studentskih kapa, kojima se obilježava njihov izlazak iz statusa studenta u status odgovornih i aktivnih članova društva.

Nakon dodjele diploma za sve prisutne organizovana je prigodna zakuska u restoranu Fakulteta.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Svečana promocija doktora, magistara i bachelora na Pravnom fakultetu