Zaposlenici Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku učestvovali na Jean Monnet ljetnoj školi

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, u organizaciji Jean Monnet katedre za procesno pravo EU tog Fakulteta, u periodu od 24. do 27.08.2016. godine, održana je Jean Monnet ljetna škola, pod nazivom „Procedural  Law of the EU“. Kako je škola je međunarodnog karaktera, na njoj su prisustvovali i dali svoj doprinos visoko motivirani studenti dodiplomskog i postdiplomskih studija, te mladi naučnici i stručnjaci iz regiona i iz svijeta. Na njoj su učestvovale i predstavnice Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku: doc. dr Meliha Frndić-Imamović, te više asistentice Benjamina Londrc i Ena Kazić.

Kako iz samog naziva proizilazi, škola je bila multidisciplinarnog karaktera, s obzirom da se njome nastojalo obuhvatiti cjelokupno procesno pravo Europske unije. Predavači iz oblasti građanskog, upravnog i krivičnog procesnog prava EU su cijenjeni stručnjaci iz navedenih oblasti, poput doc.dr Tunjice Petraševića, koji je šef navedene katedre, doc. dr Dunje Duić, doc. dr Paule Poretti, prof. dr Mirele Župan, te doc. dr Igora Vuletića.

Teme koje su odabrane za analizu, dale su učesnicima širu sliku o složenosti prava EU uopšte, te o njegovim problematičnim pitanjima. Analizom slučajeva iz prakse ukazano je na način na koji pravosudni sistem EU funkcioniše, te na način na koji su specifični slučajevi iz prakse prava EU riješeni.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Zaposlenici Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku učestvovali na Jean Monnet ljetnoj školi