Posjeta studenata Pravnog fakulteta Kazneno-popravnom zavodu u Zenici

Kao i svih prethodnih godina i ove godine je u okviru nastavnog predmeta Penologija, organizovana studentska posjeta Kazneno-popravnom zavodu Zenica. Domaći i inostrani studenti četvrte godine Pravnog fakulteta su 01.06.2016. godine obišli nekoliko paviljona te su se mogli upoznati u kakvim uslovima borave zatvorenici i kakav je penološki tretman istih.

Po dolasku u KPZ Zenica, studente je pozdravio zapovjednik zatvorske policije gospodin Redžo Kahrić sa kolegama, te su ih upoznali o planu posjete. Nakon obilaska Zavoda, studenti su imali priliku prisustvovati predavanju nadzornika zatvorske policije gospodina Jasmina Pipe i odgajatelja u Sektoru tretmana gospodina Zorana Ristanovića. Studenti su interaktivno učestvovali u diskusiji i postavljali pitanja stručnjacima.

Posjeta PFK Kazneno-popravnom zavodu Zenica protekla je uspješno na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom studenti, prof. dr Hana Korać i saradnici izražavaju zadovoljstvo izvrsnom saradnjom i susretljivošću direktoru KPZ Zenica g. Hidajetu Jabandžiću, Ministarstvu pravde FBiH - sektoru za izvršenje krivičnih sankcija. I ovaj put, su zaposlenici Zavoda sa zadovoljstvom izdvojili vrijeme da svojim gostoprimstvom učine posjetu studenata što sadržajnijom i potpunijom.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Posjeta studenata Pravnog fakulteta Kazneno-popravnom zavodu u Zenici