Zaposlenici Pravnog fakulteta učestvovali na međunarodnoj naučnoj konferenciji „EU integrations- Balkan Countries”

Na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu,17-18. maja održana je međunarodna naučna konferencija „EU integrations- Balkan Countries”. U radu ove multidisciplinarne konferencije učestvovali su stručnjaci iz zemlje i inozemstva: Turske, Izraela, Njemačke, Austrije, SAD-a, Srbije, Makedonije. Cilj konferencije je bio analizirati različite segmente Evropskih integracija, kao i ključne probleme sa kojima se suočava Evropska unija u današnjici.

Zaposlenici Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku su učešćem na konferenciji dali doprinos njenom radu. Viša asistentica Ena Kazić izložila je rad na temu: “Fear of crime in World Refugee Crisis: The role of media”. Rad više asistentice Benjamine Londrc glasio je na temu: “Regulae iuris u presudama Evropskog suda za ljudska prava”.

Zaključci konferencije, kao i Zbornik radova zasigurno predstavljaju veliki doprinos nauke u pogledu definisanja i rješenja problema sa kojima se u različitim aspektima suočava Evropska unija. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Zaposlenici Pravnog fakulteta učestvovali na međunarodnoj naučnoj konferenciji „EU integrations- Balkan Countries”