Svečana promocija doktora, magistara i bachelora na Pravnom fakultetu

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku 24.4.2016. godine upriličena je svečana promocija doktora, magistara i bachelora općeg i poslovnog prava. Dodatni razlog za slavlje bio je i jubilej - ove godine Univerzitet u Travniku i Pravni fakultet obilježavaju deset godina postojanja. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, ljudi iz političkog i društvenog života BiH, veliki broj profesora i drugog akademskog osoblja, veliki broj studenata i njihovih porodica, gosti te predstavnici medija.

Promocija je započela međunarodnom studentskom himnom „Gaudeamus“ u izvođenju studentice Merime Buljubašić. Zatim su se prisutnima obratili prof. dr Rasim Dacić, rektor Univerziteta u Travniku, prof. dr Mensur Kustura, dekan Pravnog fakulteta, g. Zoran Matošević, pomoćnik ministra za obrazovanje SBK, g. Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak, i prof. dr Ismet Alija, vlasnik i glavni menadžer Pravnog fakulteta. Svi oni su diplomantima čestitali na diplomama i naglasili da je Univerzitet u Travniku ispunio kriterije i uslove procesa akreditacije.

Nakon toga je promovisano 6 doktora pravnih nauka iz različitih naučnih oblasti, 18 magistara prava i 123 bachelora općeg i poslovnog prava.

Predanost uspostavljanju i održavanju visokog nivoa kvaliteta pokazana je i dodjelom priznanja za izuzetno zalaganje i doprinos u razvoju nastavne i naučne djelatnosti. U konkurenciji profesora priznanje je otišlo u ruke doc. dr Omeru Hamziću, među asistentima je nagrađena Ena Kazić, MA, a najuspješnijim zaposlenikom administrativno-tehničkih službi proglašena je Maja Glavočević.

Na svečanoj ceremoniji proglašen je i student generacije, Ermin Redžić, koji se svojim do nedavnim kolegama obratio i prigodnim govorom.

Po završetku ceremonije svi slavljenici su pozvani ispred Fakulteta, gdje su se pridružili nebrojenim generacijama svojih prethodnika u bacanju studentskih kapa, kojima se obilježava njihov izlazak iz statusa studenta u status odgovornih i aktivnih članova društva. Nakon dodjele diploma za sve prisutne organizovana je prigodna zakuska u restoranu Fakulteta.

FOTOGALERIJA JE DOSTUPNA NA OVOM LINKU.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Svečana promocija doktora, magistara i bachelora na Pravnom fakultetu