Pravni fakultet Univerziteta u Travniku učestvovao na Sajmu visokog obrazovanja

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku učestvovao je na Sajmu visokog obrazovanja Tuzla 2016, koji je održan 7. i 8. aprila u hotelu Tuzla u Tuzli. Sajam je, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, organizovao Tuzlanski sajam. Na njemu je učestvovalo oko trideset visokoškolskih institucija iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Cilj je bio da se kroz promociju studijskih programa, njihovog kvaliteta i koncepta, brojnim maturantima i njihovim roditeljima pomogne u donošenju važne životne odluke - šta i gdje studirati. Prevoz za maturante iz svih opština Tuzlanskog kantona bio je organizovan, tako da je sajam posjetilo više od 1.500 posjetilaca. Bila je to jedinstvena prilika da se vidi ponuda mnogih visokoškolskih ustanova kako u BiH tako i u regiji.

Pored izlagačkog dijela, u okviru Sajma visokog obrazovanja održan je i okrugli stol pod nazivom „Kvalitet u visokom obrazovanju“, gdje su učešće uzeli i predstavnici Pravnog fakulteta, v. ass. Ajla Škrbić i v. ass. Haris Hasić. Diskusija je vođena o osiguranju kvalitete u visokom obrazovanju.

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku je ovim nastavio kontinuitet nastupa na ovakvim vidovima predstavljanja Univerziteta u Travniku.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Pravni fakultet Univerziteta u Travniku učestvovao na Sajmu visokog obrazovanja