Predstavljen novi logo Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku

U skladu sa konstantnom težnjom ka unaprijeđenju različitih segmenata djelovanja, na sjednici nastavno naučnog vijeća 21.1.2016. godine donesena je odluka o usvajanju novog loga Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku. Vizuelni identitet novog loga je izuzetno upečatljiv, lako pamtljiv i originalan i kao takav daje značajan doprinos promociji Institucije.

Logo Pravnog fakulteta je okruglog oblika sa natpisom Pravni fakultet Univerziteta u Travniku na gornjem polukrugu te natpisom Facultas Iuridica Universitas Travnikensis na donjem polukrugu. Autor loga je akademski grafički dizajner Zlatko Vitković. Prema riječima autora „logo se sastoji od nekoliko krugova koji se prepliću jedan iza drugog. U srednjem i glavnom krugu se nalazi prikaz Temide, koja predstavlja simbol pravednosti. Ona stoji ponosno i drži u ruci vagu, i na taj način nam govori da ona održava red svojom pojavom. Boje su prikazane u nekoliko različitih oblika i pojava.“

Novi logo Pravnog fakulteta je svojevrstan doprinos obilježavanju značajnog jubileja. Naime, 8.11.2016. godine navršava se desetogodišnjica od osnivanja Pravnog fakulteta koja se dočekuje sa osvježenjem u vidu novog vizuelnog identiteta. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Predstavljen novi logo Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku