Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo i Svjetska trgovinska organizacija objavili su članak višeg asistenta Harisa Hasića

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Svjetska trgovinska organizacija (WTO) objavili su rad višeg asistenta Harisa Hasića u publikaciji pod nazivom: „WIPO-WTO Colloquium Papers, Research papers from the WIPO-WTO colloquium for teachers of Intellectual property law, 2014“.

Tema članka je: „Deficiencies of Existing Systems for the Takedown of Copyright Infringing Content Hosted on the Internet in Bosnia and Herzegovina and Proposed Solultion“ odnosno – Nedostatci postojećih sistema za uklanjanje sadržaja kojim se vrijeđaju autorsko i srodna prava a koje je smješteno na internetu u Bosni i Hercegovini i prijedlog rješenja“.

Autor članka je Haris Hasić, viši asistent na građanskopravnoj grupi predmeta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, te doktorski kandidat na užoj naučnoj oblasti građanskopravnoj, specijalizacija za intelektualno vlasništvo. Haris Hasić, MA je sa dvadeset i četvero drugih stručnjaka, edukatora intelektualnog vlasništva iz cijelog svijeta, 2014. godine učestvovao na dvosedmičnom Kolokviju za edukatore intelektualnog vlasništva u organizaciji WIPO-a i WTO-a. Proces selekcije koji je izabrao ovih dvadeset i četiri učesnika je bio iznimno rigorozan a prijavilo se preko pet stotina kandidata.

Nakon završenog kolokvija, učesnici su imali priliku da konkurišu za objavljivanje svojih naučnih radova u selektivnoj publikaciji WIPO-a i WTO-a.

Članak višeg asistenta Hasića se nalazi od 11. do 21. stranice. Pored ovog članka izabrano je samo 11 dodatnih članaka za publikaciju. Zainteresovana lica mogu skinuti publikaciju sa sljedeće internet adrese:

https://www.wto.org/english/tratop_e/trips_e/colloquium_publication_e.htm

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo i Svjetska trgovinska organizacija objavili su članak višeg asistenta Harisa Hasića