Održan Okrugli sto u Tuzli na temu “Memoarska građa i usmena predaja – značaj za naučna istraživanja”

U organizaciji JU Arhiva Tuzlanskog kantona Tuzla i Društva arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona Tuzla, 15. 12. 2015. u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održan je Okrugli sto “Memoarska građa i usmena predaja – značaj za naučna istraživanja”. Cilj organizatora bio je da se i na ovaj način skrene pažnja stručne-naučne i šire javnosti na značaj memoarske građe kao historijskog izvora, bitnog za sagledavanje i istraživanje historijskih procesa u bližoj ili daljoj prošlosti.

Svoja autorska saopćenja na ovom skupu podnijeli su: prof. dr. Mirsad Kunić, prof. dr. Sead Selimović, prof. dr. Izet Šabotić, i sa Pravnog fakulteta  Univerziteta u Travniku doc. dr.  Omer Hamzić, zatim mr.sc. Meša Bajrić, mr. sc. Omer Zulić i Hatidža Fetahagić, prof. U radu okruglog stola učešće su uzeli brojni gosti i kolege iz arhiva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te ličnosti iz javnog života Tuzle i Tuzlanskog kantona. Prisustvovali su i studenti Univerziteta u Tuzli, te članovi historijskih sekcija Gimnazije "Meša Selimović" i Gimnazije "Ismet Mujezinović" iz Tuzle. Organizator je najavio štampanje Zbornika radova i diskusija sa ovog  skupa.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Održan Okrugli sto u Tuzli na temu “Memoarska građa i usmena predaja – značaj za naučna istraživanja”