Viši asistent Haris Hasić učestvovao na European Progress Conference 2015 u Beču

Haris Hasić, MA, viši asistent sa uže naučne oblasti građanskopravne na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku je učestvovao na European Progress Conference 2015 godine koja je, u organizaciji Evropskog Patentnog Ureda, Ureda za harmonizaciju unutrašnjeg tržišta, kao i domaćina, Tehničkog Univerziteta u Beču, održana od 20. do 21. oktobra 2015. godine u Beču.

Tema konferencije bila je dizanje svijesti o značaju i relevantnosti intelektualnog vlasništva na visokoškolskim ustanovama.

Na konferenciji je učestvovalo osamdeset učesnika iz trideset zemalja. Haris Hasić je bio jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine. Učesnici su bili predstavnici visokoškolskih ustanova, državnih ureda za zaštitu intelektualnog vlasništva, kao i privrede.

Program, koji je moderirao profesor David Sacher sa Cambridge Univerziteta iz Ujedinjenog Kraljevstva, uključivao je serije predavanja o relevantnim aspektima promoviranja i dizanja svijesti o intelektualnom vlasništvu kako na univerzitetskom nivou, tako i pri technology transfer uredima i poslovnim inkubatorima, u domenu privrede ali i opšte javnosti.

Posebno zapaženo je bilo predavanje o relativno novijem fenomenu socijalne inovacije te utjecaja na strukturu intelektualnog vlasništva.

Konferencija je završila davanjem serije prijedloga o nizu pitanja koja su postavljena u pripremi i tokom same konferencije, a koji će biti objavljeni od strane EPO-a.

  

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Viši asistent Haris Hasić učestvovao na European Progress Conference 2015 u Beču