Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju organizovao konferenciju “KULTURNO-HISTORIJSKE BAŠTINE U RAZVOJU TURIZMA I PRATEĆIH DJELATNOSTI”.

Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju organizovao konferenciju “KULTURNO-HISTORIJSKE BAŠTINE U RAZVOJU TURIZMA I PRATEĆIH DJELATNOSTI”.

U okviru ceremonije obilježavanja deset godina od postojanja rada fakulteta, Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku organizovao je dvodnevni simpozij na temu: “KULTURNO-HISTORIJSKE BAŠTINE U RAZVOJU TURIZMA I PRATEĆIH DJELATNOSTI”.  Konferencija je održana 9. i 10. oktobra u prostorijama hotela „Sarajevo“ , te na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju.

U prisustvu brojnih gostiju te eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, simpozij je svečano otvorio rektor Univerziteta u Travniku prof. dr. Rasim Dacić, koji je između ostalog napomenuo: “Tema ovogodišnjeg simpozija je pažljivo birana, s obzirom  na to da podaci govore da BiH može značajno poboljšati svoju poziciju na regionalnom tržištu izgradnjom turizma višeg kvaliteta, s inovativnim konceptima. Turizam jeste strateška grana privrede i upravo, kao takva, zahtijeva sasvim nov i ambiciozan odnos prema njoj. U tom pravcu, Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju redovno organizuje međunarodne simpozije i konferencije iz raznih naučnih oblasti, a ove godine to je turizam”.

U okviru simpozija, pod predsjedavanjem prof. dr. Zećira Hadžiahmetovića održan je i Okrugli stol  na kome je dat veliki broj prijedloga i poruka, koje će biti upućene nadležnim  državnim institucijama kao rješenja koje s ciljem poboljšanja postojećeg stanja nudi nauka.

Prema riječima predsjednika organizacionog odbora prof. dr. Fuada Bajraktarevića na ovogodišnjem Simpoziju  podneseno je više od 20 vrlo interesantnih radova koji će biti objavljeni u indeksiranom časopisu „Univerzitetska hronika“ Univerziteta u Travniku, koji izlazi od početka rada Univerziteta. Pravni fakultet Univerziteta u Travniku imao je svoje predstavnike na simpoziju, prof. dr. Dževada Drinu i višu ass. Benjaminu Londrc, koji su dali doprinos govoreći o začecima turizma u antičkom svijetu.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju organizovao konferenciju “KULTURNO-HISTORIJSKE BAŠTINE U RAZVOJU TURIZMA I PRATEĆIH DJELATNOSTI”.