Mr sc. Ajla Škrbić predstavnica BiH na Baku Forumu u Azerbejdžanu

Mr sc. Ajla Škrbić je učestvovala na Baku Forumu 2015, organizovanom od strane Azerbaijan Young Scientists, Postgraduate and Masters Union - AYSPMU i podržanom od strane Azerbaijan Youth Foundation. Forum je održan u Bakuu, a ovogodišnja tema bila je „Voice of young researches in conflict areas in Europe“.

Magistrica Škrbić je, između 700 aplikacija iz cijelog svijeta, bila izabrana da bude predstavnica Bosne i Hercegovine. U radu Foruma aktivno je učestvovala sa radom na temu „The role of young scientists in post-conflict societies“. Forumu su, pored predstavnika vlasti i domaćih mladih naučnika, prisustvovali i svoj doprinos dali mladi naučnici iz svih dijelova svijeta – predstavnici svojih država: Bjelorusija, Brazil,Bugarska,Gruzija, Hrvatska, Italija, Kanada, Kazahstan, Litvanija, Makedonija, Moldavija, Norveška, Njemačka, Rumunija, Srbija, Španija, Švedska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Otvaranje Foruma upriličeno je u International Press Center – Baku, nakon čega su izlaganja mladih naučnika nastavljena u konferencijskoj sali hotela Alp Inn u centru Bakua. Učesnici su tokom trajanja konferencije (5-8.10.) imali i organizovane posjete znamenitostima Azerbejdžana te, posebno, Bakua. Takođe, učesnici iz zemalja bivše Jugoslavije imali su i prijem u ambasadi Republike Srbije.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Mr sc. Ajla Škrbić predstavnica BiH na Baku Forumu u Azerbejdžanu