Univerzitet u Travniku, najbolji univerzitet u BiH

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH, priredio je u Distriktu Brčko svečanu akademiju čiji se značaj ogledao u prisustvu velikog broja uglednih zvanica među kojima su bili članovi najvišeg javnog i političkog života naše zemlje, ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija.

Tim povodom uručena su evropska priznanja pojedincima i kolektivima iz naše zemlje, regije i svijeta, koji su svojim radom doprinijeli ubrzanju procesa evropskih integracija i podizanju međunarodnog ugleda Bosne i Hercegovine u oblasti politike, diplomatije, ekonomije, medija, nevladinih organizacija, kulture i sporta.

Važno je naglasiti da je Univerzitet u Travniku dobio prestižno priznanje i Plaketu za najbolji univerzitet u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je primio predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku, Mr. sci. Dr. Nihad Selimović, koji se u ime Univerziteta u Travniku zahvalio organizatorima na ovom velikom priznanju i istakao njegovu posebnu važnost za univerzitet. 

Nakon svečanosti dr. Selimović je dao kratki intervju za web stranicu fakulteta:

„Plaketa za najbolji univerzitet Bosni i Hercegovini potvrda je kvalitete nastavnog, naučnoistraživačkog i menadžerskog rada na Univerzitetu u Travniku. A te kvalitete odavno nadilaze granice naše zemlje. Potvrđuje se to iz godine u godinu povjerenjem lokalne zajednice, akademskog, javnog, političkog, kulturnog, sportskog života i svakog drugog oblika društvenog organiziranja. Potvrđuje se to na koncu i povjerenjem naših studenata, zadovoljstvom njihovih poslodavaca i slično. 

Univerzitet je postavio izuzetno visoke standarde, kako u oblasti kvalitete rada, tako i u oblasti kvalitete materijalnih resursa, odnosno uslova studiranja koje su, opet, prepoznali studenti iz cijelog svijeta. Stoga očekujemo da će ove godine biti prava ekspanzija upisa na Univerzitet u Travniku, odnosno na sve njegove fakultete. Kada govorimo o Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije očekujemo značajan upis studenata na novim studijskim smjerovima, ali jednako tako i na aktuelnim smjerovima.“

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Univerzitet u Travniku, najbolji univerzitet u BiH