U Travniku održan Festival mladih „Sve je lako kad si mlad“

Udruženje studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije su 15.6.2015. na platou ispred Zavičajnog muzeja u Travniku organizovali Festival mladih „Sve je lako kad si mlad“. Generalni pokrovitelji festivala su Vlada SBK i Općina Travnik, dok je generalni sponzor Univerzitet u Travniku. U sklopu festivala održan je niz dešavanja: sajam proizvoda iz Turske, sajam domaćih proizvoda, prodajna izložba studentskih radova, nagradne igre, prigodan plesni program. Festival je bio kulturno-zabavnog karaktera, a sav prihod od festivalskih aktivnosti otišao je u humanitarne svrhe. Farmaceutsko zdravstveni fakultet je za posjetioce organizovao besplatne osnovne ljekarske usluge, dok su Pravni fakultet, Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju, te Edukacijski i Fakultet za tehničke studije posjetiocima prezentovali mogućnosti studiranja na organizacionim jedinicama Univerziteta u Travniku.

Bosanskohercegovačka kompanija "Vispak" iz Visokog za ovu priliku u Travnik je dopremila najveću džezvu na svijetu, onu koja se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda, tako da su posjetioci imali priliku degustirati njihovu najpopularniju kafu "Zlatna džezva".

Za kraj programa održan je koncert bosanske i turske muzike. Festival je imao za cilj da pokaže kako mladi ljudi imaju motiv i želju da pomažu razvoj lokalne zajednice, uz poruku samog festivala: „Pokažimo da mogu računati na nas“.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti U Travniku održan Festival mladih „Sve je lako kad si mlad“