Posjeta studenata Parlamentarnoj skupštini BiH

Dana 08.05.2015. godine, studenti druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku su posjetili Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, instituciju koju izučavaju u sklopu predmeta Ustavno pravo II u ljetnom semestru. Predvođeni predmetnim asistentom Djelza Alija-Selmanović, MA studenti su imali priliku upoznati se sa značajem, ulogom, sastavom i radom najznačajnijeg zakonodavnog tijela u državi Bosni i Hercegovini.


Na predavanju koji je održan u sklopu posjete, studetima je predočen historijat ove institucije, struktura, te što je od posebne važnosti za studente, zakonodavni proces i proces odlučivanja. U sklopu posjete studenti su obišli i sale u kojem se održavaju sjednice domova PSBiH, a poseban dojam su na studente ostavile Bijela sala i Velika sala Parlamentarne skupštine BiH, gdje su studenti imali priliku da dožive cjelokupni ambijent u kojem se odvijaju, donose i uređuju najvažnija pitanja i odluke za državu BiH.


Pravni fakultet Univerziteta u Travniku nastoji da svojim studentima koji pohađaju nastavnu, stječu i iskustveno saznanje koje pored teorijskog saznanja i kontinuiranog rada sa nastavnicima i saradnicima predstavljaju dvije, jednako važne, nerazdvojne cjeline u obrazovnom segmentu.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Posjeta studenata Parlamentarnoj skupštini BiH