Na Pravnom fakultetu upriličena promocija diplomanata, magistranata i doktoranata

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku je 25.4.2015. godine upriličena svečana promocija diplomanata, magistranata i doktoranata. Fakultetu je pripala čast da promoviše i isprati prvu generaciju doktora pravnih nauka. U auli novog, savremenog objekta Pravnog fakulteta promovisan je 131 diplomant iz oblasti općeg i poslovnog prava, te 14 magistranata i tri doktora pravnih nauka. Obraćajući se prisutnim prof. dr. Rasim Dacić, rektor Univerziteta u Travniku je naglasio kako je Univerzitet u potpunosti izvršio integraciju i spremno čeka proces akreditacije.

Osnivač Pravnog fakulteta prof.dr. Ismet Alija najavio je kako ova visokošloska ustanova nastavlja sa svojim razvojnim putem, te je u tom smislu najavio kako od naredne akademske godine počinje i nastavni proces na engleskom jeziku.

Predanost uspostavljanju i održavanju visokog nivoa kvaliteta pokazana je i dodjelom priznanja za naujspješnijeg profesora, najuspješnijeg asistenta i najuspješnijeg zaposlenika administrativnih službi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku. Prof. dr. Osman Jašarević proglašen je za najboljeg profesora, a titulu najboljeg asistenata ponijela je Benjamina Londrc, viša asistentica. Najbolji uposlenik administrativne službe je Amina Hajdarević.

Na svečanoj ceremoniji proglašena je i studentica generacije, Ela Sakić. Po završetku ceremonije svi slavljenici su pozvani ispred Fakulteta, gdje su se pridružili nebrojenim generacijama svojih prethodnika u bacanju studentskih kapa, kojima se obilježava njihov izlazak iz statusa studenta u status odgovornih i aktivnih članova društva. Nakon dodjele diploma za sve prisutne organizovana je prigodna zakuska u restoranu Fakulteta.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Na Pravnom fakultetu upriličena promocija diplomanata, magistranata i doktoranata