Višem asistentu Harisu Hasiću prihvaćen članak za objavljivanje od strane Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) je obavijestila višeg asistenta Harisa Hasića, uža  naučna oblast građanskopravna na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku da je prihvatila na objavljivanje njegov naučni rad u njihoj publikaciji.

Članak nosi naziv: „Deficiency of Existing Systems for the Takedown of Copyright Infringing Content Being Hosted on the Internet in Bosnia and Herzegovina and a Potential Solution in Using the Institute for Intellectual Property of B&H as an Intermediary“.

Urednički odbor se sastoji od sljedećih uglednih imena iz domena prava intelektualnog vlasništva: Frederick M. Abbott, profesor na Florida State University, SAD, Denis Borges Barbosa, profesor Katoličkog Univerziteta u Rio de Janeiru, Brazil, Carlos Correa, profesor i Direktor Centra za interdisciplinarne studije povodom industrijskog vlasništva i ekonomskih prava iz Argentine, Sarah Driver sa Rhodes Univerziteta iz Južne Afrike, Daniel J. Gervais, profesora sa Vanderbilt Pravnog Fakulteta, SAD, N. S. Gopalakrishnan, profesora na  Cochin Univerzitetu Nauke i Tehnologije iz Indije (iz kruga akademske zajednice), te  Antony Taubman, Direktor odjela za intelektualno vlasništvo Svjetske trgovinske organizacije, Marcela Di Pietra, Direktor Akademije Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo, Jayashree Watal i Xiaoping Wu iz WTO-a i Karin Lee Rata i Martha Chikowore iz WIPO-a. Urednički odbor predvodi Jonathan Hoffman.

Viši asistent Haris Hasić, MA je alumnus Jedanaestog kolokvijuma za predavače intelektualnog vlasništva koji je u Ženevi prošle godine održan u Ženevi, organizovan od strane WIPO-a i WTO-a te koji je okupio 24 stručnjaka iz polja intelektualnog vlasništva sa svih nastanjenih kontinenata i iz svih dijelova svijeta.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Višem asistentu Harisu Hasiću prihvaćen članak za objavljivanje od strane Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo