Mr. sc. Ajla Škrbić učestvovala na ekspertskom sastanku/konferenciji u Beogradu

Mr. sc. Ajla Škrbić je 6.2.2015. na poziv učestvovala na ekspertskom sastanku/konferenciji Uloga obrazovanja u procesima utvrđivanja odgovornosti i pomirenja, organizovanom od strane Fonda za humanitarno pravo, Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu i Britanske ambasade u Beogradu. Konferenciji su, pored predstavnika organizatora i predavača, prisustvovali najuspješniji polaznici tri generacije Regionalne škole tranzicione pravde Fonda za humanitarno pravo, Fonda za humanitarno pravo Kosovo i Udruženja „Pravnik“ Sarajevo.

Konferenciju su otvorili Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Union Zlatko Stefanović, Izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo Sandra Orlović i Nj. E. Ambasador Denis Keefe. Nakon pozdravne riječi sastanak su preuzeli predstavnici Univerziteta u Ulsteru iz Sjeverne Irske, Pravnog fakulteta Univerziteta Union iz Beograda, Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, Pravnog fakulteta iz Prištine, Fakulteta političkih nauka iz Beograda, AAB univerziteta iz Prištine i drugi.Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je na konferenciji pohvaljen kao jedini fakultet u BiH koji ima zaseban predmet Tranziciona pravda.

Konferencija je održana u zgradi Pravnog fakulteta Univerziteta Union te je iskorištena prilika i da se razgovara o saradnji između tog fakulteta i Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Mr. sc. Ajla Škrbić učestvovala na ekspertskom sastanku/konferenciji u Beogradu