Na Pravnom fakultetu održano predavanje na temu "Nadležnosti u radu Državne agencije za istrage i zaštitu u borbi protiv organizovanog kriminaliteta"

Pravni fakultet cijeneći važnost ne samo teorijskog znanja već i praktičnog od svog osnivanja organizuje saradnju sa referentnim stručnjacima iz sigurnosnih agencija, pravosudnog sistema i drugih institucija BiH, ulažući napor za kvalitetno školovanje pravnika prije svega za ove institucije.

Dana 15.4.2023. na našem fakultetu, studenti krivične katedre su imali prilike da čuju predavanje našeg doktoranta Edina Malkića, načelnika Regionalnog ureda Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na temu "Nadležnosti u radu Državne agencije za istrage i zaštitu u borbi protiv organizovanog kriminaliteta". Predavanje je bilo stručno, zanimljivo i korisno kao i diskusija sa studentima.

Zahvaljujemo se doktorantu Malkiću i SIPI na saradnji.

Pravni fakultet ostaje otvoren za saradnju sa institucijama Bosne i Hercegovine i u budućnosti, na obostranu korist.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Na Pravnom fakultetu održano predavanje na temu "Nadležnosti u radu Državne agencije za istrage i zaštitu u borbi protiv organizovanog kriminaliteta"