Poziv za učešće na okruglom stolu: "Pandemija COVID-19 i njene implikacije na Bosnu i Hercegovinu"

Opadanjem broja zaraženih uklanja se imanentna opasnost virusa SARS-Cov-2 te nastupa vrijeme naučne analize i spoznaje promjena koje su nastale kao posljedica ove bolesti.

Pandemija COVID-19 je na negativne ali i pozitivne načine tangirala brojne segmente modernog života i društva. Pravni poredak ima zadatak kodifikovati mjere kojim će se implementirati pozitivne promjene i mjere kojim će se percipirane neželjene pojave suzbiti i prevenirati u budućnosti.

Cilj okruglog stola je sagledati višestruki i složeni uticaj pandemije COVID-19 na pravne institute domaćeg i uporednog prava te utvrditi kvalitativno objektivne i primjenjive zaključke koji će omogućiti svrsishodne preporuke za djelovanje.

Ovoj tematici svoj doprinos mogu dati istraživači i djelatnici iz različitih grana i disciplina pravne nauke.

Okrugli stol će se održati „in person“ te neće imati „online“ komponentu.  Kotizaciju snosi organizator.

Osobe koje žele učestvovati na okruglom stolu trebaju prijaviti apstrakt/sažetak rada popunjavanjem i slanjem obrasca na sljedeću email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Sažetak i rad trebaju biti uređeni u skladu sa uputama autorima na sljedećem linku UPUTE.

Izloženi radovi će biti objavljeni u tematskom broju Zbornika Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.

Osobe koje žele prisustvovati okruglom stolu ali ne i učestvovati izlaganjem rada svoje prisustvo trebaju prijaviti organizatoru do naznačenog roka na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Za sva pitanja se obratite na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Važni datumi:

25.10.2022 godine: rok za prijavu učešća na okruglom stolu dostavljanjem apstrakta/sažetka, (izvještaj o prihvatljivosti dostavljenih apstrakata/sažetaka će organizator dostaviti 30.10.2022. godine autorima na njihove naznačene email adrese); 

30.10.2022. godine: rok za prijavu za prisustvovanje na okruglom stolu,

05.11.2022. godine: datum održavanja okruglog stola, lokacija kampus u Azapovićima;

15.11.2022. godine: rok za dostavljanje završenih radova za objavljivanje u tematskom broju Zbornika Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.

 

Radujemo se Vašoj prijavi i učešću!

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Poziv za učešće na okruglom stolu: "Pandemija COVID-19 i njene implikacije na Bosnu i Hercegovinu"