Gostujući predavač prof. dr. Eric Engle, LL. M. održao predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

Gostujući predavač prof. dr. Eric Engle je 20. decembra održao predavanje o pravnim kontekstima djelovanja takozvane Islamske države Sirije i Levant (ISIS) i praktičnim rješenjima za procesuiranje njihovih izvršitelja.

Predavanje je bilo namijenjeno studentima i praktikantima pravne nauke, ali i široj javnosti, a otvoreno je uvodnim riječima dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku prof. dr. Džemala Najetovića.

Prof. dr. Eric Engle je magistrirao pravne nauke na Univerzitetu u Sorboni, Univerzitetu u Versaju, Univerzitetu u Humboldtu, a doktorirao je na Univerzitetima u St. Luisu i Bremenu. Predavao je na brojnim univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Estoniji, Rusiji i Ukrajini, među kojima se ističe Univerzitet Harvard.

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je organizovanjem predavanja još jednom pokazao da je prioritet djelovanja Fakulteta obrazovanje studenata na što kvalitetniji način i interakcija sa vrhunskim stručnjacima iz cijelog svijeta. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Gostujući predavač prof. dr. Eric Engle, LL. M. održao predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku