Poziv za objavu radova za treći broj Zbornika radova Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku

Pozivaju se svi zainteresovani da dostave svoje radove za treći broj Zbornika radova Pravnog fakulteta, na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 31. marta 2017. godine.

Časopis "Zbornik radova Pravnog fakulteta" izlazi dva puta godišnje u 100 primjeraka sa obimom od 100 do 150 stranica.

Finansijska koncepcija časopisa je zasnovana na samofinansiranju, kortizacija autora radova iznosi 50,00 KM (25,00 eura) po objavljenom radu. Časopis je indeksiran u COBISS bazi podataka.

 

Programska načela časopisa:

Da pruži podršku naučno - nastavnom radu Univerziteta u Travniku, prije svega Pravnom fakultetu, afirmiše pravnu teoriju i praksu, predstavi naučno-istraživački rad Pravnog fakulteta.


Da objavljuje rezultate istraživanja kako eminentnih, već afirmisanih stručnjaka iz oblasti prava, tako i mladih istraživača u toj oblasti.


U Časopisu će se objavljivati samo radovi provjerene stručne i naučne vrijednosti koji podliježu ocjeni dva recenzenta (uz uobičajenu proceduru) iz predmetne oblasti (što se odnosi kako na izvorne naučne radove, tako i na pregledne članke i saopštenja.)


Časopis će biti otvoren za komunikaciju sa javnostima, drugim naučnim institucijama iz Bosne i Hercegovine, inostranstva, pripadnicima domaćih ustanova i institucija koji sarađuju sa Pravnim fakultetom i Univerzitetom, međunarodnim organizacijama, organizacijama civilnog društva, partnerima i dr.


Časopis će biti organizator ili suorganizator raznih naučnih simpozija, savjetovanja i drugih naučnih skupova sa kojih će objavljivati saopštenja i priloge ili štampati posebna izdanja.


U posebnim rubrikama, Časopis će donositi i analize aktuelnih ustavno-pravnih i drugih društvenih problema u BiH i njenom okruženju.

 

 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Poziv za objavu radova za treći broj Zbornika radova Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku