Promovisana knjiga ''Pravni položaj Jevrejske zajednice u BiH od 1918. do 1945. godine'' autorice Benjamine Londrc

Knjiga ''Pravni položaj Jevrejske zajednice u BiH od 1918. do 1945. godine'' autorice Benjamine Londrc predstavljena je 22.11.2016. godine u Jevrejskoj opštini u Sarajevu, a predstavlja prošireni magistarski rad autorice koji je u ovoj formi dostupan široj publici. Namijenjena je pravnicima, historičarima i politolozima, a autorica ističe da je ova knjiga početak njenog rada i stvaranja te najavljuje i druge naslove koji će obrađivati sličnu tematiku. Savjetnik za kulturu Jevrejske zajednice BiH Eli Tauber navodi da je ova knjiga prva koja cjelovito obrađuje pravni odnos raznih država koje su djelovale na teritoriji BiH u odnosu na Jevreje.

"Ovo je čitav jedan niz pretpostavki koje su prethodile odnosima prema Jevrejima i koje su kasnije u toku razvoja političke situacije utjecale na taj odnos", istakao je Tauber.

Promotori knjige su bili prof. dr. Dževad Drino sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. Omer Hamzić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, dr. Eli Tauber, savjetnik za kulturu Jevrejske zajednice u Sarajevu i dr. Gabi Abramac sa New York Univerziteta.

Autorica knjige, Benjamina Londrc, zaposlena je kao viša asistentica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Promovisana knjiga ''Pravni položaj Jevrejske zajednice u BiH od 1918. do 1945. godine'' autorice Benjamine Londrc