Aron Hasić odbranio magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

Aron Hasić je 16.06.2015. godine odbranio magistarski rad na temu „Standardi zaštite na radu Evropske unije i njihova refleksija na radnopravni sistem Bosne i Hercegovine“, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku.

Mentor Aronu Hasiću bio je prof. dr Sead Dizdarević, predsjednik komisije prof. dr Ferid Otajagić dok je član komisije bio doc. dr Adnan Mahmutović.

Komisija je istakla da je tema relevantna te izrazito kvalitetno obrađena, a što je potvrđeno i ocjenom izvrstan (10) za odbranu magistarskog rada. Ukazano je da je uloga Evropske unije u uređenju zaštite radnika na radnim mjestima bilo kroz izravni angažman ili kroz neizravno preuzimanje i harmoniziranje pozitivnopravnih normi radnog prava u Bosni i Hercegovini, ključna ukoliko će se postići temeljita i potpuna zaštita radnika. Ukazano je da je zabrinjavajući trend u Bosni i Hercegovini sve učestalijih, te sve više težih povreda na radu, i da trenutna pozitivnopravna legislativa nije dostatna.

Odbrani je, pored brojnih prijatelja i porodice, prisustvovao i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, prof. dr Mensur Kustura koji je, po uspješnoj odbrani kandidata istom uručio uvjerenje.

Ovim činom, kandidat Aron Hasić je ispunio sve uslove i stekao naučno stručno zvanje magistra prava, uža naučna oblast javnopravna.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Aron Hasić odbranio magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku