Održano simulirano suđenje na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Travniku

Travnik, 29. juni 2024. godine – U prostoriji sudnice Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku održana je radionica simuliranog suđenja, koja je okupila studente našeg fakulteta pod nadzorom profesora.
 
Cilj Radionice
 
Radionica simuliranog suđenja imala je za cilj praktičnu primjenu teoretskog znanja koje studenti stiču tokom svog školovanja. Ovaj događaj pružio je studentima priliku da se oprobaju u realnim pravnim situacijama, razvijajući pritom svoje vještine u oblastima procesnog i materijalnog prava.
 
Pripreme i Učešće
 
Studenti su se marljivo pripremali za ovu radionicu, proučavajući slučajeve i razvijajući argumente koje će koristiti u simuliranom suđenju. Svaka uloga, od tužilaca i branilaca do sudija i svjedoka, bila je pažljivo raspoređena kako bi se osigurala maksimalna uključenost i interaktivnost svih učesnika.
 
Tok Radionice
 
Radionica je protekla u vrlo dobroj atmosferi, gdje su studenti pokazali zavidno znanje i razumijevanje pravnih principa. Pod budnim okom svojih profesora, studenti su demonstrirali sposobnost argumentacije, analize dokaza i donošenja pravnih zaključaka. Profesori su bili izuzetno ponosni na svoje studente, ističući kako je ova radionica pokazala visok nivo pripremljenosti i stručnosti budućih pravnika. „Ovo je bila izvanredna prilika za naše studente da primijene svoje znanje u praksi i steknu dragocjena iskustva koja će im biti od koristi u njihovoj budućoj karijeri“, rekao je jedan od profesora.
 
Povratne Informacije
 
Na kraju radionice, studenti su imali priliku dobiti povratne informacije od svojih profesora. Ove povratne informacije bile su konstruktivne i korisne, usmjerene na daljnje poboljšanje njihovih vještina i znanja.
 
Zaključak
 
Radionica simuliranog suđenja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku bila je uspješan događaj koji je istakao važnost praktične obuke u pravnom obrazovanju. Studenti su ne samo pokazali svoja znanja i vještine, već su i stekli dragocjena iskustva koja će im pomoći u njihovoj budućoj pravnoj karijeri. Ovakvi događaji potvrđuju posvećenost Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku ka pružanju kvalitetnog obrazovanja i pripremi studenata za realne izazove pravne profesije.
 
 
Isječke sa simuliranog snimanja možete pogledati na sljedećem linku: Videozapisi
 

 

 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Održano simulirano suđenje na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Travniku