Svečana promocija diplomanata na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku 18.5.2024. godine upriličena je svečana promocija doktora, magistara i bachelora  prava. 

Promocija je započela studentskom himnom „Gaudeamus“, nakon čega su se prisutnima obratili prof. dr. Rasim Dacić, rektor Univerziteta u Travniku, acc. prof. dr. Džemal Najetović, dekan, te prof. dr. Benjamina Karić, nakon kojih su promovisani diplomanti, magistranti i doktora nauka. 

Predanost uspostavljanju i održavanju visokog nivoa kvaliteta pokazana je i dodjelom priznanja za najboljeg profesora, najboljeg asistenta i najboljeg zaposlenika administrativnih službi. U konkurenciji profesora priznanje je otišlo u ruke prof. dr. Faruku Jašareviću, među asistentima je nagrađen Nihad Čivić, MA, a najuspješnijim zaposlenikom administrativnih službi proglašen je Samir Halapić, MA. 

Po završetku ceremonije  slavljenici su pozvani ispred Fakulteta, gdje su se pridružili tradicionalnom bacanju studentskih kapa, kojima se obilježava njihov izlazak iz statusa studenta u status odgovornih i aktivnih članova društva. Uspjesi studenata su najveći uspjeh Pravnog fakulteta koji će uvijek biti druga kuća svim svojim studentima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Svečana promocija diplomanata na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku