Deset razloga zašto upisati Pravni fakultet Univerziteta u Travniku

Prijavu za upis možete popuniti na sljedećem linku: PRIJAVA ZA UPIS

Svaka generacija studenata predstavlja novi izazov, potrebu da se opravda činjenica da je upravo Pravni fakultet Univerziteta u Travniku kvalitetan izbor edukativne i profesionalne orjentacije. Za buduće studente ovaj izbor znači pomak naprijed u obrazovno-naučnom procesu, na putu ka stjecanju najviših nivoa naučnog i akademskog obrazovanja. Studij i učenje su najbolja investicija. Pravni fakultet posjeduje kapacitete koji omogućavaju da studenti ostvare zavidne rezultate. U nastavku pročitajte 10 razloga zašto se odlučiti za Pravni fakultet Univerziteta u Travniku.

1. ISKUSTVO. Prvi i najveći privatni Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, sa iskustvom u radu od 2007. godine.

2. AKREDITOVAN. Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je akreditovan 2016. godine i reakreditovan 2021. godine (Akreditacija). Diplome su priznate u našoj državi i inostranstvu (Nostrifikacija). Diplomirani studenti Pravnog fakulteta nastavljaju svoje usavršavanje na studijima II i III ciklusa ili pronalaze zaposlenje u struci širom svijeta.

3. DOSTUPAN. Nastava je organizovana na dvije lokacije- u blizini Sarajeva i u Tuzlanskom kantonu.

4. INOVATIVAN. Od 2018. godine uspješno organizujemo savremen sistem učenja na daljinu (DL- distance learning, DL Studij), što je posebna olakšica za zaposlene studente i studente iz inostranstva. Potvrdu uspjeha DL sistema smo dobili i tokom pandemije COVID 19 jer naši studenti neometano pohađaju online nastavu.

5. PROFESIONALAN. Student je u centru pažnje! Akademsko osoblje Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku čine dokazani stručnjaci, profesori i asistenti koji se u potpunosti posvećuju radu sa studentima.

6. FLEKSIBILAN. Pravni fakultet nudi posebne pogodnosti u vidu raznih finansijskih olakšica kao što su plaćanje školarine u ratama i značajna umanjenja školarine za kompletan period trajanja studija za odlične učenike i učenike generacija u srednjim školama, za sve zaposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova, Granične policije, Oružanih snaga, Kazneno popravnih zavoda, Državne agencije za istrage i zaštitu, Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, prelaznike sa drugih visokoškolskih ustanova te za studente koji istovremeno studiraju sa osobom iz zajedničkog domaćinstva.

7. KVALITETNO OPREMLJEN. Pravni fakultet raspolaže prostranim fizičkim resursima, u skladu sa standardima i normativima visokog  obrazovanja. Prostorije Pravnog fakulteta su opremljene najsavremenijom opremom, što čini poseban ugođaj i toplinu studija.

8. SAVREMEN. Nastavni planovi i programi su savremeni i prilagođeni tržištu rada. Studentima su na raspolaganju prvi, drugi i treći ciklus studija. Na prvom ciklusu studija dostupna su dva smjera- četverogodišnji smjer Općeg prava i trogodišnji smjer Poslovnog prava.

9. OTVOREN ZA SARADNJU. Pravni fakultet ostvaruje odličnu saradnju sa institucijama iz prakse, studenti posjećuju sudove, advokatske kancelarije i imaju priliku slušati predavanja stručnjaka iz različitih oblasti.

10. UNAPREĐUJE NAUKU. Pravni fakultet posebnu pažnju posvećuje razvoju nauke. Svake godine održavaju se međunarodne naučno-stručne konferencije, okrugli stolovi, u kojima i studenti uzimaju učešće. Fakultet redovno izdaje časopis „Zbornik radova Pravnog fakulteta“.

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku ojačava obrazovni sistem države Bosne i Hercegovine i svima daje jednake prilike za sticanje znanja i usavršavanje.

Pridružite nam se i budite dio najboljeg tima!

Prijavu za upis možete popuniti na sljedećem linku: PRIJAVA ZA UPIS

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Deset razloga zašto upisati Pravni fakultet Univerziteta u Travniku