Senad Nožinović odbranio magistarski rad

Senad Nožinović je 17.12.2016. godine u 13:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Oduzimanje imovinske koristi stečene krivičnim djelom“, pred komisijom koju su činili: prof. dr Hana Korać, prof. dr Gordana Mršić i doc. dr Meliha Frndić Imamović, te stekao akademsko zvanje magistar prava – uža naučna oblast krivičnopravna.

Problem oduzimanja nezakonito stečene imovine krivičnim djelom jedno je od važnijih problema krivičnog zakonodavstva, i to ne samo kod nas, već i u razvijenim državama zapadne Evrope. Stoga se efikasna prevencija i suzbijanje organizovanog kriminala mora zasnivati na pronalaženju i zamrzavanju, privremenom i trajnom oduzimanju imovine stečene krivičnim djelom. Oduzimanje imovine ima brojne efekte. Ti efekti mogu biti preventivni gdje je ekonomski profit razlog većine krivičnih djela i sprečavanje implementacije nezakonitih prihoda u legalnu ekonomiju.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Odbrane radova i disertacija Senad Nožinović odbranio magistarski rad