Alispahić Mirza odbranio magistarski rad

Alispahić Mirza je 14.12.2016. godine u 14:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Poštivanje ljudskih prava i zaštita sigurnosti građana od terorističkih aktivnosti“, pred komisijom koju su činili: prof. dr Zijad Hasić, prof. dr Džemal Najetović i prof. dr Mensur Kustura, te stekao akademsko zvanje magistar prava – uža naučna oblast međunarodnopravna.

Kandidat je u svom izlaganju naveo da terorističko djelovanje ugrožava sistem osnovnih ljudskih prava i sigurnost građana unutar pravnog poretka jedne države, što je u svojoj glavnoj hipotezi i dokazao. Pravna regulacija zaštite ljudskih prava i sigurnosti građana doprinosi smanjenju nivoa ugroženosti ljudskih prava i sloboda građana i uvećanju njihove sigurnosti.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Odbrane radova i disertacija Alispahić Mirza odbranio magistarski rad