Samir Kurtović uspješno odbranio magistarski rad

Dana 13.01.2015.godine, sa početkom u 12:00 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Samir Kurtović odbranio je magistarski rad pod naslovom „Upravni nadzor sa posebnim osvrtom na nadzor iz oblasti branilačko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine“. Komisiju su činili: prof. dr. Sead Dizdarević (predsjednik Komisije), prof. dr. Ferid Otajagić (mentor) i doc. dr. Halid Ganija (član). Imenovani kandidat je stekao zvanje magistar prava - uža naučna oblast javnopravna sa pohvalom summa cum laude.

Kandidat je kroz rad ponudio sva potrebna rješenja u pogledu adekvatnog prevazilaženja problematike iz oblasti boračko-invalidske zaštite i suočavanje sa revizijom. Bosna i Hercegovina kao ustavna, pravna i socijalna država zahtijeva organizovanu, sistemski efikasnu profesionalnu i učinkovitu upravnu kontrolu u oblasti boračko-invalidske zaštite, polazeći od njenog značaja i osjetljivosti kategorija nad kojima se vrši upravni nadzor. Rad sadrži zbirku pravnih propisa koji regulišu prava i obaveze boračke populacije te propisa koji regulišu upravni nadzor i reviziju boračko-invalidske zaštite.

Prema riječima Komisije, kandidat je obradio aktuelnu i interesantnu temu, a rezultati ovog rada će se moći koristiti u daljnjem istraživanju područja upravnog nadzora iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Autor teksta: mr. sc Meliha Frndić Imamović

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Odbrane radova i disertacija Samir Kurtović uspješno odbranio magistarski rad