Danijela Kristić odbranila magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku s posebnom odlikom

Dana 20.12.2014. godine, s početkom u 14:00 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku Danijela Kristić je odbranila magistarski rad pod naslovom „Dopunsko zdravstveno osiguranje u funkciji ekonomskog jačanja djelatnosti osiguravajuće zaštite“. Komisiju su činili: prof. dr. Sead Dizdarević (predsjednik), prof. dr. Halid Kurtović (mentor) i prof. dr. Halil Kalač (član). Imenovana kandidatkinja je stekla zvanje magistrice prava - uža naučna oblast ekonomskopravna, i to sa odlikom (summa cum laude).

Svrha rada bila je prikazati mogućnosti dopunskog zdravstvenog osiguranja i njegove prednosti u odnosu na zdravstveno osiguranje koje nudi država, te njegovu ulogu za jačanje djelatnosti osiguravajuće zaštite. Zaključeno je da u BiH raste tržište dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, ali i da ima potencijal za daljnji razvoj. Danijela je ovoj temi prišla i s praktične strane, zbog svog radnog iskustva u oblasti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, što je posebno obogatilo ovaj rad.  

Komisija se složila da je kandidatkinja izabrala izazovnu i aktuelnu temu o kojoj se do sada nije puno  pisalo i literatura je bila oskudna, te da ju je kandidatkinja izložila na profesionalan i zanimljiv način.

 

Autorica teksta: Nejra Neimarlija Roić

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Odbrane radova i disertacija Danijela Kristić odbranila magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku s posebnom odlikom