Maja Lepir uspješno odbranila magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

Dana 4.12.2014. godine, sa početkom u 13h, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku Maja Lepir je odbranila magistarski rad pod naslovom „Rodna ravnopravnost istospolnih brakova s osvrtom na ljudska prava u Hrvatskoj“. Komisiju su činili: prof. dr. Ferid Otajagić (predsjednik), prof. dr. Mensur Kustura (mentor) i prof. dr. Džemal Najetović (član). Imenovana kandidatkinja je stekla zvanje magistra prava - uža naučna oblast međunarodnopravna, i to sa odlikom (summa cum laude).

Rad je napisan na 93 stranice teksta A4 formata, uz korištenje 90 bibliografskih jedinica. Svrha rada bila je prikazati prava koja imaju istospolne zajednice u modernim državama – uz poređenje sa Hrvatskom. Zaključeno je da novi pravac kojim ide Republika Hrvatska jeste pravac usvajanja tekovina i pravnih normi koje se tiču prava LGBT populacije. Skup prava koje ova populacija uživa sklon je promjenama, te je uočljivo da u savremenim državama oni uživaju sve veći obim prava.

Komisija se složila da je kandidatkinja izabrala interesantnu, izazovnu i aktuelnu temu, te da ju je izložila na profesionalan i zanimljiv način.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Odbrane radova i disertacija Maja Lepir uspješno odbranila magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku