Posjeta direktorice Konrad Adenauer fondacije

U prostorijama Pravnog fakulteta u Kiseljaku 14. aprila 2011. godine predavanje o aktivnostima i projektnim ciljevima fondacije Konrad Adenauer održala je direktorica Fondacije u Bosni i Hercegovini, gospođa Sabina Woelkner. U svom obraćanju istakla je da se aktivnostima u oblasti internacionalne saradnje Konrad Adenauer Fondacija zalaže za slobodan i dostojanstven život čovjeka po vlastitom uvjerenju te podstiče građane da sami oblikuju budućnost u tom smislu.

«Mi smatramo da je čovjek mjera svega – socijalne pravde, liberalne demokratije i stabilnog i kontinuiranog socijalnog razvoja. Okupljajući ljude koji prihvaćaju svoju društvenu odgovornost, razvijamo aktivne mreže u politici, ekonomiji i cijelom društvu.»

Pored gospođe Woelkner u prezentaciji Fondacije sudjelovao je i prof. dr Kasim Trnka, kojeg je Fondacija angažovala kao eksperta za ustavno pravo u projektu ustavnih promjena.

Nakon uspješno održane prezentacije studentima, nastavnicima i saradnicima Pravnog fakulteta gospođa Woelkner se zadržala u dužem razgovoru sa dekanom Pravnog fakulteta u Kiseljaku, doc. dr Mensurom Kusturom, i prodekanom za nastavu. U toku razgovora istaknuta je potreba za uspostavljanjem obostrano korisne saradnje između Konrad Adenauer Fondacije i Pravnog fakulteta u Kiseljaku u sferi razmjene informacija o naučnim skupovima, stipendiranju studenata, o formama zajedničkih projekata, kao i o mogućnosti da Fakultet postane dio partnerske mreže Konrad Adenauer Fondacije.

Vi ste ovdje: Početna Naučni rad Seminari Posjeta direktorice Konrad Adenauer fondacije