Prof. dr. fra Luka Markešić održao predavanje na Pravnom fakultetu u Kiseljaku

U utorak, 20.03.2012. godine, na Pravnom fakultetu u Kiseljaku je studentima I godine, u sklopu predmeta Bosansko komparativno pravo, predavanje održao prof. dr fra Luka Markešić. Tema predavanja bila je Crkva bosanska i Bosna srebrena, u okviru koje je fra Luka Markešić studentima objasnio porijeklo i značaj Crkve bosanske za srednjovjekovnu Bosnu i susjedne države. Posebno je naglašena razlika između Crkve bosanske i Crkava na istoku i zapadu.

Fra Luka Markešić je profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, te glavni i odgovorni urednikBosne franciscane – časopisa franjevačke teologije. Autor je brojnih dijela i dugogodišnji duhovni i akademski radnik.

Na ovaj način je studentima Pravnog fakulteta u Kiseljaku pružena jedinstvena prilika da čuju ovog uvaženog predavača, te na taj način prošire vlastito znanje iz ovog dijela bosanskohercegovačke historije. Pravni fakultet u Kiseljaku je ovim putem još jednom pružio priliku svojim studentima da čuju mišljenja i iskustva istaknutih ličnosti u Bosni i Hercegovini.

Vi ste ovdje: Početna Naučni rad Seminari Prof. dr. fra Luka Markešić održao predavanje na Pravnom fakultetu u Kiseljaku