Univerzitet u Travniku Na Pravnom fakultetu upriličena promocija knjige „Međunarodni odnosi: zbirka eseja I“ prof. dr. Džemala Najetovića

U nedjelju, 24.03., u 12h u amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku upriličena je promocija knjige „Međunarodni odnosi: zbirka eseja I“ autora prof. dr. Džemala Najetovića. Promotori knjige bili su: acc. prof. dr. Muhamed Filipović, doc. dr. Zemir Sinanović i mr. sc. Ajla Škrbić, a moderator promocije Djelza Alija, MA. Svi promotori složili su se da je ova zbirka eseja znalački napisana, te da je razumljiva i za poznavaoce međunarodnih odnosa, ali i za one laike koji se s materijom međunarodnih odnosa tek upoznaju. Prof dr. Džemal Najetović u ovoj zbirci eseja iz oblasti međunarodnih odnosa argumentovano govori o trenutno najvećim prijetnjama i izazovima međunarodnoj sigurnosti, analizira i terorizam, organizovani kriminal, radikalizam, ekstremizam i klimatske promjene.

Promociji su prisustvovali profesori i asistenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, te zaista veliki broj studenata, čime je dokazano da je tematika međunarodnih odnosa interesantna, atraktivna, ali i nedovoljno istražena od strane bh. autora. Promociju je recitovanjem stihova iz romana „Derviš i smrt“ Meše Selimovića uveličao i glumac-doajen Muharem Osmić.

Inače, prof. dr. Džemal Najetović je doktor političkih nauka i stručnjak za sigurnost i međunarodne odnose. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku ima status vanrednog profesora na međunarodno-pravnoj i historijsko-pravnoj grupi predmeta.

Vi ste ovdje: Početna Naučni rad Promocije knjiga Univerzitet u Travniku Na Pravnom fakultetu upriličena promocija knjige „Međunarodni odnosi: zbirka eseja I“ prof. dr. Džemala Najetovića